A Szűz, mint konyhatündér
2006.01.15. 01:49
Jelmondat: Mivel szolgálhatok?
A Szűz mindig pontosan követi a receptekben megadott utasításokat, gondosan kiméri a hozzávalókat, ügyel a főzési idő betartására, így aztán minden rizikó nélkül sikerül elkészítenie a választott ételt. Ha mégsem, akkor a receptben kell keresnünk a hibát. Nála a rakott krumplinak mindig rakott krumpli íze van, a tökfőzelék minden alakalommal tökéletesre sikerül.
A főzéssel járó felforduláson igyekszik folyamatosan urrá lenni, vagyis az éppen használt edényeket rögtön elmosogatja, a munkapultot minden munkafolyamat előtt mosószerrel letörölgeti. Így az étkezés után már csak a tányérokat, evőeszközöket kell elmosnia, és nyugodt lélekkel ülhet le kedvenc olvasmányával a kezében. A kényelmes szellemi kikapcsolódásnak azonban hamar végeszakad, amikor könyvéből felnézve észreveszi, hogy a szekrény alatt érthetetlen módon egy előzőleg sikeresen megmenekült kis porcica gubbaszt, hiszen ekkor halogatás nélkül megy a porszívóért.
A vendégséggel együttjáró felfordulás, rendetlenség miatt kétszer is meggondolja, hogy lakásában partit rendezzen, és ő maga is csak olyan helyre megy szivesen enni, ahol meg van győződve a konyha sterilitásáról és a szakácsok ruhájának tisztaságáról.
Kínosan ügyel egészségére, sok zöldséget, rostban gazdag gyümölcsöt eszik, akár a húsról is könnyen lemond. Vásárlás közben gondosan leellenőrzi a csomagolásokon feltüntetett dátumokat, összetevőket, előnyben részesíti a biotermékeket. Joghurtot szinte mindennap kell ennie, hogy emésztése, jó közérzete rendben legyen.
Ha úgy veszi észre, felszedett néhány kilót, - amit más nem lát rajta kívül -, gond nélkül le tud mondani a vacsoráról, vagy a finom falatokról.
Kedvenc fűszerei: köménymag, majoranna
Kedvenc zöldség-gyümölcse: borsó, krumpli, savanyúkáposzta, alma
|