Az Oroszlán, mint konyhatündér
2006.01.15. 01:50
Jelmondat: Ugye milyen finom lett?
Az Oroszlán természetesen a főzésben is király. A főzésbe beleadja minden energiáját, szívét-lelkét, így az általa készített ételek igazán ízletesek, szívmelengető energiát adók. Elvárja azonban, hogy ha ő fáradozik azzal, hogy másokat kiszolgáljon, cserébe dicséretözönnel halmozzák el. Ha a csodálatot megkapja, lelke szárnyra kap, és legközelebb még finomabb, még különlegesebb falatokkal kényezteti szeretteit. Ha szeretnénk jóban maradni vele, a negatív kritikát tartsuk magunkban, vagy "kössük át aranymasnival".
A sütést - főzést kreativitásának kiéléseként fogja fel, ezért, ha nincs ihlete, inkább nem is kezd hozzá, legfeljebb csak készít néhány dekoratív, "egyszerű" szendvicset. Ha unjuk a szendvicset, (persze az is mennyei!), alkotókedvét a főzéshez elengedhetetlen alapanyagokon kívül néhány különleges hozzávalóval, képes szakácskönyvekkel, és kedves, színes, játékos konyhai tárgyakkal, berendezéssel fokozhatjuk. Ha főz, nem szereti, ha megzavarják, kizökkentik oda nem illő kérdésekkel, okoskodással, legszivesebben mindenkit kizárna arra az időre a konyhából, de az is előfordulhat, ha óvatlanul megközelítjük személyes területén, hogy egyszerre utasításai kereszttüzébe kerülve kényszerülünk a keze alá dolgozni.
Ha vendégeket vár, biztos, hogy kétszeresen is kitesz magáért, hogy minden tökéletesen sikerüljön, így mire a vacsorára kerül a sor, holtfáradtan ül le az asztalhoz.
Mindenevő, szereti a húsételeket, sütőben süthető ételeket, friss zöldséget, gyümölcsöt, és az édességet is. Nem ajánlott számára a kizárólagos húsmentes étkezés, mert a vegetáriánus Oroszlán egy idő után erejét veszti.
Idővel lerakódó plussz kilóitól inkább mozgással, erősítő gyakorlatokkal próbál megszabadulni, az étkezésében való korlátozást nehezen viseli.
Kedvenc fűszerei: babérlevél, rozmaring, sáfrány
Kedvenc zöldség-gyümölcse: kukorica, búzacsíra, görögdinnye, narancs
|